Kontaktirajte nas 043231841
092 367 72 51
Za narudžbe iznad 300,00kn Besplatna dostava
Close
Andrije Hebranga 57, 43000 Bjelovar
Pon - Pet 7:00 - 20:00, Sub: 07:00 - 15:00
Okuma noviteti za 2019.

Okuma Pulzar Baitfeeder

Iz Okume nam stiže novitet za 2019. godinu, potpuno nova rola Pulzar sa slobodnim hodom špule. Veličine u kojima dolazi su 6000 i 7000 i primjerene su ribolovu kojem su prvenstveno i namijenjene, dakle ribolovu šarana, a na moru orada i ostalih šparida.

Osim automatskog, moderno oblikovanog baitfeeder sistema smještenog u kompaktno kućište, ono što novu Pulzaricu ističe među ostalim sličnim proizvodima je Cyclonic Flow rotor čijim se djelovanjem povećao protok zraka između rotora i tijela role i na taj se način smanjila mogućnost zadržavanja vode, pa tako i mogućnost korozivnog djelovanja.

Špula role strojno je obrađena iz komada aluminija i ima okruglu metalnu zakvačku za najlon, a rezervna je grafitna. Kapacitet špule manjeg modela 6000 je 300m najlona promjena 0,30 mm, a na špulu većeg modela stane 195m monofila debljine 0,40 mm.

Ručica role je isto tako od aluminija i ima mehanizam za lako i brzo preklapanje, dok je sam rukohvat napravljen od plemenitog drveta. Aluminijski je i preklopnik, a kao i većina Okuminih modernih rola i ova ima RESII sistem zahvaljujući kojemu se špula okreće sasvim mirno, te S-curve sistem osciliranja špule.

Okuma Dyna Drag XP Baitfeeder

Okuma Dyna Drag XP Baitfeeder

I ovo je jedan od novih modela rola iz velike Okumine obitelji rola sa slobodnim hodom špule. Kao i Pulzarica, radi se u dvije veličine, 6000 i 7000, a što se tiče tehničkih karakteristika, i u tome su vrlo slične, samo što Dyna Drag ima dva kuglična ležaja manje. Dakle, i ovdje je ugrađeno automatsko isključivanje slobodnog hoda, trenutno zaustavljanje rotora, Cyclonic Flow rotor, mehanizam S-curve za oscilaciju špule i vodilica strune koja eliminira uvrtanje.

Srce role čine strojno obrađeni brončani pogonski zupčanici. Tu je naravno i RESII sistem balansiranja špule koja je napravljena od aluminija i na njoj se nalazi metalni “line clip”, a rezervna je napravljena od grafita.

Na kraju treba spomenuti i robusnu aluminijsku ručicu s ergonomskim EVA rukohvatom koja osigurava dobar i siguran osjećaj u ribolovu.

Sigurni smo kako će ovi novi modeli Okuminih rola naći široku primjenu kod naših ribolovaca, a cijelu ponudu rola možete pogledati ovdje.

Vaš odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *