Kontaktirajte nas 043231841
092 367 72 51
Za narudžbe iznad 300,00kn Besplatna dostava
Close
Andrije Hebranga 57, 43000 Bjelovar
Pon - Pet 7:00 - 20:00, Sub: 07:00 - 15:00
Sistem i prezentacija za šarana

Sistem koji koristite s namjerom da ulovite šarana, kad ste ga jednom locirali, igra masivnu ulogu u tome hoćete li preokrenuti svoju šansu u ulov. Kada govorimo o sistemu, puno je ključnih faktora koje ćete morati razmotriti, a velik broj njih ovisi o trenutnoj ribolovnoj situaciji.

Važna je boja dna

Treba uvijek uzeti u obzir topografiju dna iznad kojeg lovite, ali i njegovu boju. Na primjer, glina, šljunak ili trava. Svaki ribolovac mora na kraju vrlo pozorno promotriti i analizirati svoju situaciju i prema tome prilagoditi svoje sisteme.
Sistem koji u se u zadnje vrijeme dosta koristi u ribolovu je prilično standardan, ali postoji nekoliko ključnih elemenata koji će ga pretvoriti u fantastičan za puno ribolovnih situacija.

Polu kruti materijal

Prva od komponenti korištenih u ovom sistemu je polu kruti N-Trap koji ima relativno tvrdu ovojnicu. To znači da su mu zbog toga i šanse da sistem udicu drži na razdaljini od olova puno veće, a ako ga uparite s rubom protiv petljanja, možete biti sigurni kako će sistem svaki put biti siguran kada ga zabacite.

Duljina sistema

Optimalna duljina sistema u ovom slučaju je između 15 i 20 centimetara jer omogućuje da sistem bude odmaknut od olova i da ravno leži na dnu jezera. Sve preko te duljine vodi u komplikacije pa se lako može dogoditi petljanje i situacija da mamac s udicom bude odmah do olova, što vrlo lako može probuditi dodatnu opreznost kod riba.

Izbor udice

Preporučuje se koristiti novu udicu iz paketića koja je jako oštra. Preporučuje se dodati komadić mase za otežavanje iznad protu-kuke što se pokazalo odličnim protiv ispadanja šarana s udice.

Termo tuba

Uz ovaj sistem preporučuje se korištenje termo tube. Nakon što je navučena na udicu potrebno je obaviti proces grijanja i stiskanja tube na toplini. Ako skinete oko 5 mm omotača s N-Trapa ispod termo tube prezentacija će odlično raditi.

Izbor mamca

Uz ovaj sistem dobro je koristiti balansirane mamce, što pomaže da prezentacija bude perfektna. S mamcima koji polako tonu sigurni smo da ćete do kraja napraviti odličan posao.
Međutim, moguće je koristiti i kuglice pluta, tigrove oraščiće ili boile u raznim oblicima.

Vaš odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *