Kontaktirajte nas 043231841
092 367 72 51
Za narudžbe iznad 300,00kn Besplatna dostava
Close
Andrije Hebranga 57, 43000 Bjelovar
Pon - Pet 7:00 - 20:00, Sub: 07:00 - 15:00
Štuke rijeke Česme

Sliv rijeke Česme je lepezastog oblika i tvore ga brojni tokovi koji izviru na padinama Bilogore i Moslavačke gorre. Područje oko vodotoka te rijeke u prošlosti je bilo sklono plavljenju zbog čega je ono bilo močvarno. Nakon što su Česma i pritoke kanalizirane, podignuti su i nasipi radi obrane od poplava. No i dalje se Česma često izlije do nasipa nakon svake veće kiše, a riba zbog toga nesmetano ulazi iz mnoštva pritoka i iz Lonjskog polja čineći ju izuzetno bogatom vodom već dugi niz godina. Rijeka Česma jedna je od rijetkih voda gdje je štuka dominantan predator, ako ne veličinom onda sigurno količinom. Specifičnost te rijeke je da je cijelu godinu mutna, čak i smeđa, što je izazvano stalnim dizanjem pijeska i mulja sa njenih strmih obala, ali i mekog dna.

Lokacija

U principu svako granje nadvijeno nad Česmu izgleda više-manje isto. Vrbe i ostalo raslinje koje svojim gustim granama seže i par metara u rijeku Česmu krije ribe. Štuke se definitivno drže podlokane obale s “leđima okrenutim zidu”, ali na svega par mjesta će se zadržati duže vrijeme. Dubina uz obalu ista je na gotovo devedeset posto mjesta, a ono što trebate tražiti je onih par posto koji će biti plići ili dublji. Grane ili debla koja se nalaze par metara od obale idealne su pozicije na kojoj god se dubini nalazile.

Idealno vrijeme za lov štuke

Dolaskom zore ne morate se previše žuriti sa zabacivanjem raubova za štuku jer se pokazalo da najbolje grizu sat i pol do dva nakon izlaska sunca.

Česma je idealna za loviti na “starinski način” s najjednostavnijim sitemima i puno premještanja na vodi. Ako niste dobili griz u roku od sat vremena, dignite pribor, prošećite do prve izgledne pozicije te ponovno zabacite. Kada krene, štuke počnu primati duž cijelog toka i nije rijetkost imati više grizeva istovremeno ili izvaditi štuku te dobiti griz na istom mjestu već par minuta nakon ponovnog zabacivanja kedera.

Štuka u Česmi ima jako puno, ali Česma je dosta ćudljiva rijeka koja vas može ostaviti frustriranog i par ribolova za redom, no to i jest čar ribolova na njoj.

Vaš odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *